070 Den Haag Kunst & Cultuur – Het Omniversum telt af naar de release van de nieuwe film Dino's van de Zuidpool. Vanaf donderdag 14 oktober is deze film te zien, alleen in Omniversum en op het enorme koepelscherm. 

Dinosauriërs leefden miljoenen jaren geleden op dit continent. Maar hoe kan het dat een groene, prehistorische wereld een bevroren en de koudste en winderigste plek op aarde werd?
De programmering is al bekend, dus je kunt al kaarten (voor de herfstvakantie) kopen

250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit. De zuidpool was bedekt met bossen en moerassen en in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Dit continent, wat toen nog Gondwana heette, was de thuisbasis van bizarre dinosaurussen en kolossale amfibieën.

De reptielen droegen namen als Titanosaurus, die 12 meter groot was, of Cryolophosaurus, die de bijnaam Elvisaurus kreeg, vanwege zijn kuif. Ook leefden er de Pterosauriër, die kon vliegen, de Prolacerta, een mega hagedis en de Erythrosuchus, de “rode krokodil” die wel 5 meter lang kon worden! 

Hoe kan het dat een groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie onverschrokken wetenschappers gaan in de film op onderzoek en reizen terug naar het dinotijdperk met alle ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent. 

Omniversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

03 december 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie