070 Den Haag Kunst & Cultuur - Vrijdag 11 juni zijn bij Museum Beelden aan Zee de eerste opnamen van Stage Your Voice 2021. Deelnemer Alicia van Dijke (foto) zingt dan, begeleid door musici van het Residentie Orkest, het nummer Hoor je mij.

Met Stage Your Voice geeft Residentie Orkest Den Haag jongeren een podium om onderwerpen die zij belangrijk vinden met publiek te delen. In diverse kunstvormen verbeelden ze hun persoonlijke verhalen over veiligheid, inclusiviteit, mentale gezondheid, jeugdzorg, discriminatie en leefbaarheid in de wijk. Deze onderwerpen sluiten aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Na een succesvolle eerste editie in 2020, ging afgelopen najaar Stage Your Voice 2021 van start met muzikale workshops voor ruim 150 studenten op Haagse ROC's. Na een pitchronde in februari bleven er twaalf deelnemers over die zich gingen klaarstomen voor de audities. Zij kregen daarbij begeleiding van professionals, die hen coachten op het gebied van tekstschrijven, componeren, presentatietechnieken, zang- en pianolessen. Daarnaast deden ze als groep mee aan inspiratiesessies van artiesten als DI-RECT en Pat Smith.

Na de audities bleven zeven jonge talenten over die de jury wisten te overtuigen met hun boodschap en performance: Nadia Ait Ouchaine (thema: jeugdzorg), Myrthe Hoorn (straatintimidatie en geweld tegen vrouwen), Vera de Bruijn (racisme), Hacer Dogan (leefbaarheid van wijken), Sylke Deters (eenzaamheid), Henno Ravensbergen (LHBTI/veiligheid) en Alicia van Dijke (eetstoornis).

De afgelopen maanden werkten deze talenten met coaches, arrangeurs, componisten en musici om hun performance te perfectioneren. Vanaf juni worden op bijzondere plekken in de stad videoclips opgenomen en in september en oktober geven de deelnemers live optredens op diverse Haagse podia.

De eerste opname is vrijdag 11 juni. Dan wordt bij Museum Beelden aan Zee van 10.00 tot 17.00 uur de videoclip Hoor je mij van Alicia van Dijk opgenomen. Ze wordt begeleid door vijf musici van het Residentie Orkest. Het creatieve team bestaat verder uit Gijs Kramers (arrangeur), Alex Harteveld (filmmaker), Da Capo (geluid) en Curt Fortin (regie). De projectleider van Stage Your Voice is Sanne Tieke.

Meer informatie
Wanneer u de opnames van de videoclip wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden bij Margarétha Moerkerke, e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t: 020 612 7000.

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

27 september 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie