070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Momenteel hoofdzakelijk nog met alleen muziek, maar daar komt over enkele maanden verandering in met echt Haags nieuws. Paul Winnubst, de grote drijfveer achter de herrijzenis van zendpiraat Hofstad is een en al enthousiasme en is ervan overtuigd dat radio eindelijk weer hèt sociale medium wordt.

“Radio is tegenwoordig niet meer wat het hoort te zijn. De tegenwoordige radio mist dynamiek, het pakt de mensen niet echt en het lijkt waarachtig een eenheidsworst. Daar moet echt verandering in komen. Radio moet dynamisch zijn, professioneel, geen bullshit, maar oprechte 24/7 nieuwsbulletins van de bovenste plank met kwaliteit, met goede actualiteiten en natuurlijk perfecte kwaliteitsmuziek uit diverse genres. Ook wel een betje herriemuziek, beetje ruig zoals dat de echte Hagenees betaamt”, aldus Paul Winnubst. 

Radiopiraat Hofstad verdween in 2009 uit de ether, maar heeft nieuwe levensadem gekregen en zendt dagelijks online maar ook op de FM uit vanuit haar studio in de Televisiestraat, een leuke straat natuurlijk voor een radiopiraat. Hofstad Radio gaat op een hele andere manier informatief regionaal nieuws brengen. Vroeger, vóórdat Hofstad in 2009 verdween, was dat ook al zo. “Old school in een modern jasje en dus nóg beter dan het ooit is geweest met een goede redactie en interessante programmering”, aldus Winnubst.

Rond 1980 waren er nog geen lokale en regionale omroepen of commerciële stations. “Toch staat Den Haag aan de wieg van de commerciële zenders èn van de publieke omroepen,” aldus Paul. “Tussen 1970 en 2000 waren er ongelooflijk veel illegale radiostations actief in Den Haag. Veel  landelijke radiomakers zijn in Den Haag begonnen. “In die tijd moesten de hartstikke populaire zeepiraten zo nodig verdwijnen en dus ontstond er een gigantisch gat waar de vrije radiojongens maar al te graag insprongen.

Radio was vroeger enorm populair, er was hoor en wederhoor met de luisteraars en de programmamakers, er werd naar meningen geluisterd, er was betrokkenheid. Dat wordt de komende jaren weer heel belangrijk, zeker omdat radio tegenwoordig niet meer is wat het behoort te zijn. Hofstad gaat daar verandering in aanbrengen. Let op mijn woorden want wat we hard nodig hebben in deze donkere dagen en vooral ook in de toekomst is controle op onze democratie die momenteel hele zware klappen te verduren krijgt”, aldus een bevlogen Paul Winnubst.

En dus geen flauwekul-nieuws, geen zwarte Pietengeleuter, maar fundamenteel nieuws waar men iets aan heeft. “En weet je wat onze kracht wordt? We kijken lekker niet naar de buren zoals andere programma’s dat veel wèl doen waardoor programmeringen eenheidsworsten worden. Daar doen wij niet aan mee. Let maar op, ga gewoon luisteren en je merkt het verschil, nú al ondanks het feit dat we nu nog hoofdzakelijk alleen muziek draaien. Kun je nagaan als de echte praatprogramma’s beginnen. Maak dan je borst maar nat!”

Wil je meer weten? Ga dan naar www.hofstad-radio.online

 

Jos de Jong

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

27 september 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie