Hofstad Radio, het station dat de Randstad node heeft gemist

070 Den Haag Cultuur - Vanaf 1 juli is er weer Hofstad Radio, vanuit de Hofstad, voor de Hofstad, waar Popmuziek leeft als nooit tevoren. Ouderwets met de hand en met zorg uitgezochte muziek die zo goed past bij de Muziekstad Den Haag in al zijn entiteiten.

Toen 40 jaar geleden Hofstad Radio haar uitzendingen startte, had men niet kunnen bedenken om vandaag te kunnen vertellen dat dit station nog zou bestaan. Toch is het er weer, compleet in een nieuwe jas, vanuit het hart van de stad aan de Televisiestraat: Hofstad is er volledig digitaal in radio-apps, online en via DAB+.

Maar ook via die ouderwetse techniek waar de enorme zenders van Rohde & Schwarts vanaf de hoge mast aan de Laan van Meerdervoort toen klonken als een klok. Wie is er niet groot mee geworden of kent de commercials van de Gulle Doos van de Konmar, de TROS (jawel, met kamervragen tot gevolg) of Van den Berg voor Jeans niet?

Begin '80 waren geen lokale of regionale omroepen. Geen commerciële radiostations. De zeezenders waren net gestopt. Internet bestond nog niet. Radio was hèt sociale medium van toen. En waarom zou dat niet meer kunnen? Juist radio kent zijn kracht in de warme band met de luisteraar, of deze nu in de file staat, aan het schilderen is op een steiger of op het strand ligt. Regionaal, informatief en altijd met een link naar het weekend. Want laten we wel wezen, al die ambtenaren in de stad moeten we toch faciliteren? Dus, nu… veel luisterplezier!

Paul Winnubst, woordvoerder Het Hofstad Radio team.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

17 januari 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie