‘The way to the New World’

070 Kunst & Cultuur - Het Noord Nederlands Orkest introduceert de online de mini-film ‘The way to the New World’. De film met muziek uit Dvoráks Uit de nieuwe wereld -symfonie. Deze symfonie is gekozen vanwege de ‘Nieuwe Wereld’ waarin wij leven sinds het Coronavirus wereldwijd invloed heeft op ons bestaan. Het orkest kan eindelijk weer naar de concertzalen.

De musici zijn enorm blij dat zij weer mogelijkheden hebben om samen te spelen en voor een kleine groep klassieke muziekliefhebbers kunnen optreden. De minifilm is gemaakt naar een idee van artistiek leider van het Noord Nederlands Orkest Marcel Mandos en geregisseerd door Arno Cupédo. 


Over de Minifilm

Marcel Mandos “De tijd voor de kunsten is drastisch veranderd. Toneel, ballet, muziek zal de komende tijd (jaren?) anders zijn dan we gewend waren. De sector gaat zich opnieuw uitvinden en gaan naar een nieuwe wereld via een andere wereld. Het is  vervreemdend, en surrealistisch en onwerkelijk. Hoe gaan we straks spelen in een 1,5 meter wereld. Hoeveel publiek kan er in de zaal. Kunnen we weer met onze prachtige muziek communiceren met het publiek.  Op Social media zijn al heel veel geweldige filmpjes verschenen van orkesten, maar wij wilde iets anders. We wilde vooruit kijken en een boodschap meegeven. Maar een boodschap die nog voor niemand echt duidelijk is omdat het pas duidelijk zal worden hoe de nieuwe wereld eruit zal zien als er een vaccin. Is. Realiteit creëert namelijk verbeelding!”


Hoe gaat de wereld eruit zien
De film is opgenomen in Stitswerd, een stille en weidse plaats in het noorden van de provincie Groningen Het is een vervreemdend, surrealistisch filmpje met ruim twee minuten muziek, dit symboliseert de wereld waarin we nu leven en wat ons nog te wachten staat, hoe gaat de wereld er uit zien. Op dinsdag 12 mei kwamen musici van het Noord Nederlands Orkest voor het eerst sinds het laatste concert op 11 maart weer samen. Op anderhalve meter afstand speelden zij in SPOT/De Oosterpoort om de beurt alleen of met zijn tweeën een korte passage uit Dvoráks Negende symfonie. Vaste gastdirigent Antony Hermus was er samen met opnameleider Jan Ruerd Oosterhaven bij om alles in goede banen te leiden. Alle opgenomen partijen, aangevuld met de opnames van musici die thuis hun partijen speelden zijn gemixed en verwerkt in dit filmpje.

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

17 januari 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie