070 Scheveningen Cultuur Uitgaan - Tot voor kort was de instructie van de overheid ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Inmiddels is dit versoepeld naar ‘vermijd drukte’. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werken de leden van de ‘Club van Elf’ dan ook toe naar een gecontroleerde en gedoseerde heropening van dagattracties.

Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving hebben de dagattracties het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Sea Life Scheveningen sluit zich aan bij dit protocol.

Het protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Voor de totstandkoming van het protocol sloegen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf de handen ineen.

We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Je reserveert vooraf online je ticket.

Zorgen voor voldoende en heldere informatie.

Op locatie wordt gezorgd dat er voldoende en heldere informatie aanwezig is door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Het personeel is bovendien goed getraind en attendeert gasten op de afspraken.
We zorgen voor extra hygiënemaatregelen. Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten.

 

Nieuwe spelregels

Online reserveren voor een bepaalde dag of tijd is verplicht, ook als iemand al een kaartje of voucher heeft. Alleen de deur uit als iedereen in het gezelschap klachtenvrij is, dus geen koorts, hoesten, niezen, etc.).

Kom alleen of als gezelschap, met mensen uit eenzelfde huishouden.
Kom met eigen vervoer, de capaciteit van het OV is beperkt en moet zoveel mogelijk ontlast worden.

1. Er wordt momenteel gewerkt aan een online reserveringssysteem welke de maximum capaciteit van bezoekers bij zal houden. Kaartjes kunnen binnenkort gereserveerd worden.

2. De openingstijden wijken af van de “normale” openingstijden in mei zodat de dierenverzorgers in alle rust hun aandacht aan de dieren kunnen geven en niet in contact komen met de bezoekers. Hou de website in de gaten voor de actuele openingstijden.

3. Ook de dagelijkse voerpresentaties zullen geen doorgang vinden om grote drukte op 1 plek te vermijden.

“Onze medewerkers kijken er naar uit om de bezoekers de mooie onderwaterwereld te laten zien “aldus Boet Hensen, general manager van Sea Life. “De dierenverzorgers hebben keihard gewerkt (en met wisselende teams om risico te vermijden) om de dieren de zorg te geven die ze nodig hebben”. 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

10 augustus 2020

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie