070DenHaag Cultuur - Op woensdag 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda, vanuit de Beukstraat in Den Haag, de allereersteradio-uitzending ter wereld maakte. Zijn uitvinding om via de ether spraak en muziek uit te kunnen zenden, was het begin van de radio zoals we die nu wereldwijd kennen. Reden voor een feestje!

In opdracht van de Gemeente Den Haag organiseren Omroep West, Den Haag FM en de Vereniging van Radio Zend Amateurs op 6 november de ‘Idzerda Day’ in het Scheveningse Kurhaus.
Er is die dag van alles te leren en te doen: eigen jingles maken, DJ spelen of presenteer het weerbericht. Geniet van de optredens van o.a. Ed Struijlaart, George Baker, OG3NE, April Darby, Carolina Dijkhuizen, The Motions, Ben Cramer, René van Kooten & Tessa-Sunniva van Tol (op dit moment samen te zien in de musical Anastasia).

De dag is door uitzending van Radio West en Den Haag FM uiteraard ook live op de radio te volgen. Er worden in de uitzending diverse gasten ontvangen: NOS politiek verslaggever en oud-hoofdredacteur van Omroep West Ron Fresen, Hans Hogendoorn, de stem van
Radio 1 en Bart van Leeuwen diskjockey, radiopresentator en voice-over.

Duik in de radiohistorie op de expositie over 100 jaar radio van de Vereniging van Radio Zend Amateurs (VRZA) met bijzondere oude radiostudio’s, zoals een nostalgische studio van de NOS, maar ook de originele radio die Hanso Idzerda ooit bouwde. Er zenden meerdere internet radiostations live uit of nemen een uitzending op.

Vindt u het leuk om een en ander van nabij mee te maken? Gáán dan, want iedereen is op woensdag 6 november a.s. tussen 10.00 uur ’s morgens en 21.00 uur ’s avonds van harte welkom in het Kurhaus te Scheveningen

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

10 augustus 2020

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie