070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Met deze 'Opera der Opera's' vinden er tien semi-scenische uitvoeringen plaats. Het orkest bewees onder leiding van Kenneth Montgomery en met regisseur Jeroen Lopes Cardozo al eerder dat het met zeer beperkte middelen overtuigend theater kan maken, waarbij het publiek zich midden in de muzikale èn theatrale arena waant. Onder Montgomery's leiding krijgt het orkest – samen met solisten en Cappella Amsterdam – alle ruimte Mozarts opera uit te voeren.

Wat de zangerscast betreft blonken bariton André Morsch (titelrol) en mezzosopraan Paula Murrihy (Donna Elvira) respectievelijk uit in Ein deutsches Requiem (2018) en La clemenza di Tito (2017). Hun stemsoortgenoten Henk Neven (Leporello) en Rosanne van Sandwijk (Zerlina) vormden ook in La clemenza di Tito de nationale trots. De Amerikaanse sopraan Katharine Dain (Donna Anna) en haar landgenoot de tenor Thomas Cooley (Don Ottavio) gelden als veelzijdige jonge talenten die momenteel aan een succesvolle internationale carrière werken. Net als Dain en Cooley maakt de Nederlandse bariton Berend Eijkhout (Masetto) zijn debuut bij het Orkest van de Achttiende Eeuw. De gerenommeerde Britse bariton en goede bekende van het orkest David Wilson-Johnson vertolkt de rol van Il Commendatore.

In 2017 werd La clemenza di Tito door online-magazine 'Place de l'Opéra' verkozen tot Opera van het Jaar. In 2018 loofde de vakjury de Ovatieprijs uit aan het Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam voor de uitvoering van Brahms’ Ein deutsches Requiem.

Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791
Don Giovanni 1787
Libretto Lorenzo Da Ponte

Locatie en datum
Zondag 13 oktober, 15.00 uur, Zuiderstrandtheater, Den Haag

Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam:
Kenneth Montgomery muzikale leiding
Jeroen Lopes Cardozo regie
semi-scenische voorstelling

André Morsch Don Giovanni * Katharine Dain Donna Anna
Paula Murrihy Donna Elvira * Henk Neven Leporello
Thomas Cooley Don Ottavio * Rosanne van Sandwijk Zerlina
Berend Eijkhout Masetto * David Wilson-Johnson Il Commendatore

Tourdata Don Giovanni 2019

Informatie
Wilt u meer weten, raadpleeg dan www.orchestra18c.com

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

24 mei 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie