15 en 16 December 2018 Het Nationale Theater – Koninklijke Schouwburg – Het Paradijs
Den Haag

070 Den Haag Cultuur - “Al sinds mensenheugenis zijn het de verhalen die gemeenschappen, families en landen binden. Door die verhalen worden relaties en liefdes gevormd en overigens vaak ook de vijanden. Sommige overleveringen krijgen, bewust of onbewust, een historische lading”, zei SahandSahebdivani.

Night Travel is het persoonlijke verhaal van de Nederlands-Iraanse SahandSahebdivani. Hij was nog maar drie jaar oud toen zijn moeder hem midden in de nacht wekte en hem vertelde dat ze door de bergen Iran zouden gaan ontvluchten. Zijn eigen herinneringen lardeert hij met de verschillende volksverhalen die zijn vader hem vertelde. Dit was het enige wat zijn vader mee kon nemen uit zijn thuisland, Iran. Zijn verhaal laat aan ons en onze kinderen zien wat het betekent je land te moeten verlaten en in den vreemde helemaal opnieuw te moeten beginnen. Sahand wordt muzikaal begeleid op de kanun door de Griekse musicus Anastasis Sarakatsanos.

Sahand is geboren in Iran maar groeide op in Nederland en is inmiddels een van de meest bekende – internationale - verhalen vertellers van Nederland. Hij was Verhalenverteller van het jaar (2014). In 2004 richtte hij het MezrabCultural Centre op in Amsterdam, een ontmoetingsplek voor kunstenaars en verhalenvertellers. Samen met Raphael Rodanrichtte hij deMezrab Storytelling School en the International School of Storytelling andPeace op. Sahebdivani en Rodan zijn ook de artistiek directeuren van het International Storytelling Festival in Amsterdam. HunvoorstellingMy Father held a Gun won de Amsterdam Fringe Gold Award 2017. Sahand werkt wereldwijd samen met zijn muziekband als verhalen verteller en workshopleider.

STET werkt al langere tijd met veel plezier samen met zowel Sahand als Raphael. Het is bijzonder deze relevante voorstelling over migratie vandaag de dag vanuit een kinderoog te kunnen aanbieden aan een jong publiek, waarbij het eigenlijk voor alle leeftijden en achtergronden geschikt is.

SPEELDATA en LOCATIE
Zaterdag 15 december 11.00 en 15.00 I   Zondag 16 december 11.00Het Nationale Theater – Koninklijke Schouwburg – Paradijs
Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag

Voor kaarten en meer informatie: https://www.theenglishtheatre.nl/
Volwassenen 16,50   I   Kinderen tot 13 jaar/ CJP / Studenten 12,50
Duur voorstelling: 50 minuten, geen pauze

EDUCATIE
Deze voorstelling is geschikt voor voorstellingen op school. Voor meer informatie, neem contact op met STET Educatie.

HET 2018 GOEDE DOEL: Sportstimulering voor Gehandicapten 
Ieder jaar verbindt STET de voorstellingen in de maand december aan een goed doel. Voor dit jaar hebben we gekozen voor de Stichting Haags Sportstimulering voor Gehandicapten. Deze stichting heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking, door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. De Stichting HSG wil daartoe zowel ondersteunen en faciliteren, als voorlichten en verbinden. Kortom een fantastische organisatie, die onze steun verdient!

Tijdens de voorstellingen kunnen mensen een donatie voor dit doel geven in de daarvoor bestemde collectedozen. Ook zijn er pinautomaten aanwezig. In voorgaande jaren werden op deze wijze verschillende doelen succesvol ondersteundzoals de Stichting Hope (2017) die,onder meer, kunstklassen voor kinderen in de Palestijnse gebieden organiseert en CreateBridges, dat schrijnende individuele noodvragen in het door oorlog verscheurde Syrië lenigt.

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...