070 Scheveningen Cultuur -Op donderdag 8 november a.s. brengt pianiste/zangeres een Tribute show aan de legendarische Pia Beck, getiteld Pia back in Scheveningen, aanvang is 20.15 uur en vindt plaats in de Lourdes Kerk,  Scheveningen. Organisatie is Scala Variété aan Zee.

Pia back in Scheveningen – Tribute Show aan Pia Beck

Pianiste/zangeres Pia Beck was een autodidact en speelde haar eigen muziek: Blues, Rock & Roll, Boogie Woogie en Jazz. Piawas vanaf de jaren 50 zeer bekend in ons land, ook speelde zij vaak in Spanje waar zij woonde. Anke Prevoo brengt een prachtige Tribute show aan deze ras artieste.  In maart jl. vond deze tribute in de Lourdes Kerk al plaats en was een daverend succes. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw speelde Pia Beck avond aan avond in De Vliegende Hollander in Scheveningen, helaas is deze locatie er niet meer. Anke heeft samen met Karel de Rooij een prachtige show samengesteld over het leven en de muziek van Pia Beck. De liedjes worden door Anke afgewisseld met leuke anekdotes en interessante verhalen en videobeelden van weleer. Anke wordt begeleid door haar trio met op contrabas Harm van Sleen en op drums Andreas Carree.

Anke Prevoo

Pianiste/zangeres Anke Prevoo is een zeer professionele muzikante, zij speelt Blues, Smooth Jazz, Boogie Woogie, Rock & Roll, Soul en Pop. Anke Prevoo speelde al op haar 3e jaar voor het eerst piano, vanaf haar 6e jaar kreeg zij klassiek piano les. Anke werd door Little Willie Littlefield geintroduceerd in de Boogie Woogie.Zij kreeg les van Rob Agerbeek. In 2007 werd zij uitgeroepen tot Europe's Best Female Jazz Pianist en het mannen blad “Men's Monthly” gaf haar de titel Jazz Babe of The Year. Voorts werd zij uitgeroepen tot "The First Lady of Boogie Woogie". Anke speelt op grote festivals als het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival in Lucerne en het International Summer Festival, Zagreb.Daarnaast is zij vaak te zien in clubs en theaters. Een groot deel van haar tijd treedt zij op in Duitsland en Oostenrijk. Maar in haar jarenlange carrière speelt zij ook in ons land op allerlei events. Inmiddels heeft Anke 3 theatershows met daarin veel eigen composities en pakkende teksten. Zij speelt solo of met haar swingende trio. Anke voelt het publiek feilloos aan en weet hen stil te krijgen bij gevoelige ballads en op te zwepen bij Up Tempo songs. Anke haar muziek staat garant voor een professioneel en geslaagd optreden met veel afwisseling en entertainment, waarbij zij van Rock & Roll makkelijk overgaat naar een klassiek stuk en Boogies.

Anke Prevoo: Pia back in Scheveningen, Tribute aan Pia Beck, 8 november 20.15 uur, De Lourdes Kerk, Berkenbosch Blokstraat 9, Scheveningen. De deur is 1 uur voor aanvang open. Kaarten aan de kassa of via: 070 - 88 00 333.
Voor informatie over dit persbericht: TERRY Activiteitenbureau, 06 – 53 57 57 10, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of https://www.terryactiviteitenbureau.nl/artiesten/anke-prevoo/
    

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...