070 Den Haag Uitgaan - ShoppingNight in de bruisende Haagse binnenstad is het grootste winkelevenement van Nederland. De twaalfde editie, vrijdag 29 juni, staat geheel in het teken van Feest aan Zee en heeft daarom als thema Fête de la Mer. Een heerlijk avondje uit vol acties en entertainment, van Paris plage tot petit four.

Martinique, Saint-Tropez of Bretagne

Vrijdag 29 juni kleurt Binnenstad Den Haag blauw, wit en rood en waan je je volledig in de sfeer van een Franse badplaats. Met dit jaar meer deelnemers dan ooit is de Haagse binnenstad tijdens ShoppingNight traditiegetrouw van 17.00 uur tot middernacht open om te winkelen en organiseren ondernemers binnen en buiten tal van leuke, gratis evenementen en activiteiten. Zo licht in de Passage een vijf meter hoge Eiffeltoren op, verandert de Boekhorststraat in tropisch Martinique, zorgt de XXXL Feest aan Zee-strandstoel in de Hoogstraat voor mooie fotomomenten en wordt de Grote Marktstraat omgetoverd tot Paris plage, waar je over een Franse markt kunt struinen en genieten van de bijzondere Bike Parade van Theater Tol. En bij nieuwkomer Denneweg, omgedoopt tot Saint-Tropez, kun je na een Frans aperitiefje – onder de bomen en op de stoep bij retro gekleurde lampjes – luisteren naar live chansons van Tess et les Moutons of van de Bakfiets DJ met bakelieten plaatjes.

Gastvrij en aantrekkelijke aanbiedingen

Alle deelnemende winkels zorgen voor een bijzonder gastvrije ontvangst. De kortingen kunnen oplopen tot maar liefst vijftig procent. Bij een aantal winkels geldt: hoe later op de avond, hoe hoger de kortingen. De ShoppingNight is echter niet alleen voor fashionistas, ook op het gebied van woonaccessoires en kunst en design is er voor ieder wat wils.

 

Plat du Jour

Start je ShoppingNight bij één van de restaurants die een speciale Plat du Jour voor 17,50 euro aanbieden. Van 18.00 tot 19.00 uur bieden diverse restaurants ook aantrekkelijk geprijsde dagschotels aan, inclusief drankje. Wacht niet te lang om te reserveren want vol is vol.

Blijf op de hoogte en win fantastische prijzen

In aanloop naar de ShoppingNight maken volgers kans op fraaie prijzen van Haagse ondernemers. Van een ‘Groot gek typisch Tiger pretpakket’ van Flying Tiger tot een ‘Shoeby fashion arrangement’ voor twee personen en van een 'Soap signature facial' ter waarde van tachtig euro van Soap Treatment Store tot een gratis overnachting tijdens ShoppingNight in Novotel in het Haagse centrum. Wil je niets missen, houd de website dan goed in de gaten voor alle prijzen, aanbiedingen, extra’s en het volledige programma.

Klik hier voor meer info. 

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...