070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - Duizenden Ieren vieren Ierse nationale feestdag op de Grote Markt in Den Haag.

Voor de achtste keer op rij organiseert de Grote Markt in Den Haag de viering van St. Patrick’s Day. Dit in samenwerking met The Irish Club Netherlands, Den Haag GAA (Gaelic Athletic Association) en de wereldwijd bekende Ierse pub O’Caseys. Het gratis evenement, dat jaarlijks duizenden Ieren trekt, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste viering van de nationale Ierse feestdag in Nederland. De ambassadeur van Ierland, Kevin Kelly, zal op 17 maart aanwezig zijn om namens de Ierse gemeenschap het startschot te geven. De Grote Markt, het door cafés omringde plein in de binnenstad van Den Haag, gaat ook dit jaar weer flink uitpakken.

 

Programma

Op het programma staan: Ierse muziek, optredens van de beste dansscholen van Europa in Riverdance-stijl, een Ierse menukaart, pinten Guinness van de tap én de uitzending van de Six Nations rugbyfinale op een groot scherm! De dag wordt afgesloten met een optreden van o.a. More Power To Your Elbow, de achtkoppige Keltische folkrocksensatie uit Ierland die onlangs haar 25e verjaardag vierde en speciaal voor deze viering wordt ingevlogen. Voor meer informatie: stpatricksdaydenhaag.nl.

'Irish for a day'

Zaterdag 17 maart is de dag waarop miljoenen in groen geklede feestvierders wereldwijd de Ierse cultuur vieren. Zo oranje als de stad op Koningsdag kleurt, zo groen kleurt de Grote Markt op de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day. Marco Bijsterbosch, muziekprogrammeur en organisator: "Den Haag is een internationale stad, dus waarom zouden we de kans niet aangrijpen om ook andere nationale feestdagen te vieren? Bovendien is het ook een feestdag die een stukje verbroedering met zich mee brengt. De feestgangers zijn allemaal samen één dag 'Irish for a day’, en feesten samen als een échte Ier!"

Datum: zaterdag 17 maart 2018
Locatie: Grote Markt, Den Haag
Openingstijden: van 12.00 uur tot 23.00 uur
Entree: gratis

Over de Grote Markt

De Grote Markt is een voormalig marktplein dat nu dienst doet als gemeenschappelijk terras voor de 6 omringende horecazaken. Door de relaxte sfeer en de vele evenementen die er jaarlijks plaatsvinden is het een door Hagenaars geliefde plek in het hart van de stad. De Grote Markt is het bruisende hart van het Popdistrict van Den Haag waar jaarlijks tientallen evenementen georganiseerd worden die de binnenstad kleur geven. Het Popdistrict trekt met haar festivals tienduizenden bezoekers per jaar. Voor meer informatie: gmdh.nl.

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...