070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - Op 18 november 2017 is de vliegtuighangar decor voor concert Canto Ostinato op vier instrumenten.

Op zaterdag 18 november 2017 spelen twee vleugels, een orgel en een carillon de hoofdrol in het concert in de Fokker Terminal in Den Haag. Het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen (vleugel) voeren samen met Aart Bergwerff (orgel) en Frank Steijns (carillon) het Canto Ostinato ligconcert© uit. Gasten liggen tijdens het concert op de vloer van de hangar op een zelf meegebracht matje en/of dekentje. Speciaal voor deze uitvoering in Den Haag worden de twee vleugels van het echtpaar Van Veen bijgestaan door een orgel en een carillon. Deze vliegtuighangar heeft een prachtige akoestiek die zich uitstekend leent voor de op herhaling en tonaliteit gebaseerde compositie. Klik hier voor meer informatie.

18 november 2017
Fokker Terminal Den Haag
Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:30
Duur concert: 90 minuten
Hypnotiserende compositie

 

Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van het opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan. Het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen maakt internationale furore met hun uitvoeringen van Canto Ostinato. Componist Simeon ten Holt vond de interpretatie en opname van het pianoduo het meest voortreffelijk uitgevoerd. Deze uitvoering leverde Sandra en Jeroen van Veen een Gouden Plaat op.

Theaterkantoor.nl

De creatieve ‘broedplaats’ Theaterkantoor.nl is gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Theaterkantoor.nl organiseert en begeleidt nieuwe en bestaande producties, ondersteunt musici, acteurs en theatermakers bij hun producties en werkt samen met diverse podia, musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen op organisatorisch en productioneel vlak.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

24 september 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie