070 Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 oktober zetten musea en andere culturele instellingen de stad weer even op zijn kop tijdens de Haagse Museumnacht. Met het thema ‘Freak Like Me’ doet de Museumnacht dit jaar aan een gezonde dosis zelfspot. Bezoekers kunnen tot in de late uurtjes genieten van uiteenlopende optredens, maffe workshops en ander freaky vertier.

Voor de opening van De Museumnacht 2017 zal de Foyer van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere worden omgedoopt tot Babs’ Woordsalon. Pink Oculus, Fresku, en Cesar Majorana gaan los op het thema in een spectaculaire, muzikale en poëtische jamsessie die je zeker niet wil missen!

 

Programma Museumnacht Den Haag 2017

De Museumnacht nodigt bezoekers dit jaar uit met het thema ‘Freak Like Me’ de eigenaardigheden van jezelf en je medemens te omarmen. In het Haags Historisch Museum bezoek je de Haagse Kermis en vertellen waarzegsters je meer over de toekomst. In het Nutshuis dwaal je door een oneindig laboratorium, breng je een bezoek aan het ‘Geneeskundig gesticht voor minderjarige idioten’ en laat je je bijspijkeren over de geschiedenis van het abnormaal zijn. Durfhalzen gaan bij 1646 voor een echte ‘No Choice Tattoo’; een geïmproviseerde tatoeage van kunstenaar Dennis Tyfus. In het Mauritshuis zie je tussen de naakten aan de muur de bijzondere voorstelling D No Body #5 met naakte dansers. Rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla dagen je met een humoristische voorstelling in het Humanity House uit je eigen vooroordelen onder de loep te nemen. Het Gemeentemuseum is voor één nacht het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade. Je geniet er van de bekende Parade artiesten, zoals de Levende Jukebox, Dj An de groentevrouw (bekend als mevrouw ten Kate), Club Leaks en dans keihard de nacht tegemoet in de Silent disco.

Tickets

Met één ticket kun je alle deelnemende instellingen bezoeken, maak je gebruik van de Museumnachtbussen en sluit je de avond af bij de Afterparty in Het Paard. Wil je ook naar de officiële opening in de Tweede Kamer? Koop dan een VIP-ticket. Tickets zijn de online te koop en bij de VVV, Paagman en Van Stockum en diverse musea voor € 16,50,- en VIP tickets € 19,00. Ga naar www.museumnachtdenhaag.nl voor meer informatie.

De Haagse Museumnacht

Na Amsterdam en Rotterdam kent Den Haag sinds 2010 zijn eigen Museumnacht. Ieder jaar openen tientallen Haagse culturele instellingen hun deuren van 20.00-01.00 uur met een speciaal programma van zang, dans, poëzie, performance en natuurlijk kunst.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

24 september 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie