070 Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 oktober zetten musea en andere culturele instellingen de stad weer even op zijn kop tijdens de Haagse Museumnacht. Met het thema ‘Freak Like Me’ doet de Museumnacht dit jaar aan een gezonde dosis zelfspot. Bezoekers kunnen tot in de late uurtjes genieten van uiteenlopende optredens, maffe workshops en ander freaky vertier.

Voor de opening van De Museumnacht 2017 zal de Foyer van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere worden omgedoopt tot Babs’ Woordsalon. Pink Oculus, Fresku, en Cesar Majorana gaan los op het thema in een spectaculaire, muzikale en poëtische jamsessie die je zeker niet wil missen!

 

Programma Museumnacht Den Haag 2017

De Museumnacht nodigt bezoekers dit jaar uit met het thema ‘Freak Like Me’ de eigenaardigheden van jezelf en je medemens te omarmen. In het Haags Historisch Museum bezoek je de Haagse Kermis en vertellen waarzegsters je meer over de toekomst. In het Nutshuis dwaal je door een oneindig laboratorium, breng je een bezoek aan het ‘Geneeskundig gesticht voor minderjarige idioten’ en laat je je bijspijkeren over de geschiedenis van het abnormaal zijn. Durfhalzen gaan bij 1646 voor een echte ‘No Choice Tattoo’; een geïmproviseerde tatoeage van kunstenaar Dennis Tyfus. In het Mauritshuis zie je tussen de naakten aan de muur de bijzondere voorstelling D No Body #5 met naakte dansers. Rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla dagen je met een humoristische voorstelling in het Humanity House uit je eigen vooroordelen onder de loep te nemen. Het Gemeentemuseum is voor één nacht het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade. Je geniet er van de bekende Parade artiesten, zoals de Levende Jukebox, Dj An de groentevrouw (bekend als mevrouw ten Kate), Club Leaks en dans keihard de nacht tegemoet in de Silent disco.

Tickets

Met één ticket kun je alle deelnemende instellingen bezoeken, maak je gebruik van de Museumnachtbussen en sluit je de avond af bij de Afterparty in Het Paard. Wil je ook naar de officiële opening in de Tweede Kamer? Koop dan een VIP-ticket. Tickets zijn de online te koop en bij de VVV, Paagman en Van Stockum en diverse musea voor € 16,50,- en VIP tickets € 19,00. Ga naar www.museumnachtdenhaag.nl voor meer informatie.

De Haagse Museumnacht

Na Amsterdam en Rotterdam kent Den Haag sinds 2010 zijn eigen Museumnacht. Ieder jaar openen tientallen Haagse culturele instellingen hun deuren van 20.00-01.00 uur met een speciaal programma van zang, dans, poëzie, performance en natuurlijk kunst.

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen roept Statenkwartier op tot indienen van initiatieven

Lees meer...

070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Lees meer...

070magazine.nl Politiek/Maatschappij - Vrijdag 13 september aanstaande, aan de vooravond van Prinsjesdag, is het Kleine Prinsjesdag. Dan draagt de 14-jarige Koning van de Jeugd, Yusuf Khalid, zijn troonrede voor in de Haagse Ridderzaal. In zijn troonrede vraagt hij aandacht voor de duizenden jongeren in Nederland die rondlopen met depressieve klachten. Op die dag gaan ook scholierenteams met Tweede Kamerleden in debat over allerlei kinderrechtenthema’s. Hieruit zal één debatteam de felbegeerde beker winnen. 

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 en zondag 22 september vindt Tina Festival plaats op Attractiepark Duinrell. Tijdens het leukste meidenfeest van het jaar worden voor de tweede keer de Tina Awards uitgereikt. Op zowel de zaterdag als de zondag worden in een spectaculaire show van een half uur drie awards uitgereikt.

Lees meer...

070DenHaag – Cultuur - Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen.”

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Oh Oh Den Haag, de Swan Market komt er weer aan! We strijken weer neer in hartje Den Haag, op Het Plein. Op steenworp afstand van centraal station. Dit authentieke stukje stad bruist van de gezelligheid en op zondag 15 september is het onze Swanlocatie! Wij hebben er zin in!

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...