Economie & Duurzaamheid

Kracht on Tour komt naar Den Haag

Categorie: Economie & Duurzaamheid Gepubliceerd: donderdag 04 februari 2016 11:33

Madurodam op 5 maart in het teken van vrouwen, financiële onafhankelijkheid en ondernemerschap

Op 5 maart vindt de Haagse editie van Kracht on Tour plaats in Madurodam in Den Haag. Kracht on Tour is een initiatief van Minister Bussemaker (Ministerie van OC&W) om aandacht te vragen voor het belang van economische zelfstandigheid van vrouwen.

Het voornaamste doel van Kracht on Tour is bewustwording creëren bij vrouwen rondom het belang van economische zelfstandigheid. Dit gebeurt door vrouwen op een positieve manier te inspireren, te laten ontdekken welke krachten en talenten ze hebben en vooral door hen met elkaar in gesprek te laten gaan en rolmodellen in te zetten, met wie ze zich kunnen identificeren. Daarnaast worden binnen Kracht on Tour concrete afspraken gemaakt over het verbeteren van de positie van vrouwen in de regio. De Kracht on Tour bijeenkomst op 5 maart in Madurodam wordt een combinatie van workshops, muziek en inspirerende sprekers en is bedoeld voor vrouwen die hun talenten willen ontdekken, benutten en verzilveren om een sterkere positie in de maatschappij in te nemen. Voor meer informatie en aanmelden www.facebook.com/CongresKRACHT 

Kracht on Tour naar Den Haag

De afgelopen twee jaar bezocht minister Jet Bussemaker reeds een aantal regio's om aandacht te vragen voor de financiële positie van vrouwen. Op 5 maart is het de beurt aan Den Haag om vrouwen op een positieve manier te stimuleren.

Wethouder Karsten Klein: “Ik ben trots dat Kracht on Tour naar Den Haag komt. We willen vrouwen alle kansen bieden om financieel zelfstandig te worden. Het zou mooi zijn als we meer vrouwen aan het werk krijgen. Dat is niet alleen goed voor de vrouwen zelf, maar ook voor de economie van onze stad. Ik hoop dat bedrijven massaal deals gaan sluiten om dit te realiseren”

Tijdens de tourbijeenkomst in Den Haag wordt dieper ingegaan op het thema vrouwen en ondernemerschap. Bovendien worden binnen Kracht on Tour concrete afspraken gemaakt over het verbeteren van de positie van vrouwen in de regio. 

Netwerk- en informatielunch voor bedrijven

Op donderdag 18 februari om 13.00 vindt een netwerk- en informatielunch plaats op de Pier in Scheveningen waar bedrijven gezamenlijk kunnen brainstormen over wat zij concreet kunnen doen om vrouwen te helpen stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Al 30 bedrijven hebben zich voor deze bijeenkomst aangemeld. Aanmelden voor de netwerk- en informatielunch kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kracht on Tour

De helft van alle Nederlandse vrouwen staat financieel niet op eigen benen. Dat maakt deze vrouwen potentieel kwetsbaar, mochten zij er alleen voor komen te staan, bijvoorbeeld als gevolg van een scheiding. Kracht on Tour wil het bewustzijn over financiële zelfstandigheid vergroten. Meer dan duizend vrouwen bezochten eerdere bijeenkomsten in Rotterdam, Groningen, Almere, Roermond, Zwolle en Eindhoven. Zij raakten geïnspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ook maakte minister Bussemaker afspraken met tientallen bedrijven uit de regio over de manier waarop meer kansen voor vrouwen op de werkvloer kunnen worden gecreëerd. Verschillende bedrijven op Schiphol hebben bijvoorbeeld een ‘convenant participatiewet plus’ gesloten van waaruit zij stages / werkervaringsplaatsen aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Schiphol breidt dit convenant uit met de Kracht on Tour doelgroep.